Politik fra rødderne

Megabyen Beijing får massivt brug for Smart City-løsninger, og dem skal danske virksomheder være klar til at kunne levere, mener Carsten Hansen. Foto: Polfoto
Megabyen Beijing får massivt brug for Smart City-løsninger, og dem skal danske virksomheder være klar til at kunne levere, mener Carsten Hansen. Foto: Polfoto

Regering: Eksporter de smarte løsninger

Hver anden kommune arbejder nu strategisk med Smart City-teknologier såsom intelligent energistyring, interaktiv undervisning og åbne data. Står det til regeringen, skal vi eksportere de ’smarte løsninger’ til udlandet.

 omstilling

Af Morten Munkholm | [email protected]

På Strandstien i Kalundborg sørger sensorer for, at gadebelysningen kun lyser med fuld styrke, når der er bevægelse på stien. Et tiltag, der giver 50 procents besparelse på strømforbruget og ifølge projektmanager i Smart City Kalundborg, Johan Ib Hansen, kan vise vejen mod et smartere strømforbrug.

- Det fungerer sådan, at lyset aldrig er helt slukket, men at det slumrer lidt og så tænder mere op, når der kommer bevægelse på stien. Indtil videre er det kun de 19 lamper på stien, der fungerer sådan, men det gør, at vi får testet teknologien og hørt borgernes holdning til det, fortæller han og uddyber, at borgernes respons har været meget positiv.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

It

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57