Reform vil skabe pen sionsbingo

Arbejdsmarked

Af Redaktionen | [email protected]

Er man født i 1955, vil man i overført forstand blive iført narrehat og æselører, hvis regeringens tilbagetrækningsreform bliver til virkelighed. For den årgang kommer til at arbejde præcis to år mere end dem, der er født i 1953 - på trods af der kun ventes en forskel på et halvt år i middellevetid mellem de to årgange, skriver Altinget.dk.

Argumentet for at hæve grænsen for folkepension og efterløn har hele tiden været, at danskernes gennemsnitlige levealder stiger støt. Men i regeringens forslag til tilbagetrækningsreform sker der drastiske skred, som ikke afspejler højere levealder. 

Derfor kan man fortsat regne med at få sin folkepension, når man bliver 65 år, hvis man er født i 1953 eller før. Er man derimod født i andet halvår 1955, er der først folkepension, når man er 67 år.

Den konservative finansordfører erklærer sig villig til at give modellen et eftersyn:

”Vi har haft eksperter til at lave den her model, og de har forsøgt at tilgodese alle hensyn. Men hvis der er nogen, der kan påvise en åbenlys ubalance i ordningen, så er jeg klar til at se nærmere på det,” siger Mike Legarth.

Arbejdsmarked

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet