Reform af refusion udsættes

Regeringen har udsat den bebudede reform af refusionssystemet på beskæftigelsesområdet

økonomiaftale

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Der kommer ikke noget udspil til en reform af den statslige refusion på beskæftigelsesområdet i år. Det fremgår af såvel økonomiaftalen for 2014 og et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Regeringen vil i 2014 fremlægge forslag til en refusionsomlægning, hvor hovedprincippet for et nyt refusionssystem skal være, at refusionssatserne er ens på tværs af ydelser og falder over tid, lyder det såleds i økonomiaftalen.

I svaret til beskæftigelsesudvalget uddyber Mette Frederiksen med, at refusionssystemet skal understøtte, at færrest muligt kommer på langvarig eller
permanent offentlig forsørgelse.

Herudover påpeger hun, at inspirationen hentes hos Arbejdsmarkedskommissionens forslag til en ny refusionsmodel, og at det ikke må refusionsmæssigt fordelagtigt for kommunerne at flytte borgere til varig offentlig forsørgelse.

Refusionssystemet skal ifølge beskæftigelsesministeren samtidig understøtte, at udsatte grupper får en indsats, der bringer dem tættere på arbejdsmarkedet og ordinær uddannelse.

Arbejdsmarked

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet