Politik fra rødderne

Rapport om fejludbetalinger glemmer forebyggelse

Internationale erfaringer peger på, at fejludbetalinger og socialt snyd kan begrænses gennem bedre rådgivning af borgerne. Det overser ny analyse

 kontrol

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Den hidtil grundigste danske undersøgelse af fejludbetalinger af offentlige ydelser ignorerer i vid udstrækning de mulige gevinster ved bedre rådgivning og oplysning af borgerne. I den netop offentliggjorte ministerielle rapport, opgøres det mulige besparelsespotentiale ved at undgå fejl og snyd med en række offentlige ydelser til over to mia. kr.

Konsulentvirksomheden Deloitte har lavet rapporten for en tværministeriel følgegruppe. Og kikkerten er først og fremmest rettet mod digitale løsninger til bedre kontrol, når kursen mod målet skal udstikkes.
Dermed glemmes et betydeligt potentiale ved at forebygge snyd og fejludbetalinger gennem bedre rådgivning af de borgere, der modtager ydelserne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57