Politik fra rødderne

Radikale er jokeren i KL-formandsvalg

Det socialliberale parti kan igen blive tungen på vægtskålen, når der på den anden side af kommunalvalget skal peges på en rød eller blå formand for den magtfulde organisation. 

 puslespil

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

I 2006 stod De Radikale med valget mellem at pege på Anker Boye (S) eller Erik Fabrin (V) som ny formand for KL – et valg, der som bekendt faldt på sidstnævnte. Otte år forinden var partiet i en lignende situation, og dengang faldt valget på Anker Boye. Og i år kan et lignende scenarie tegne sig på den anden side af den 19. november. Midterpartiet står ifølge flere meningsmålinger til at gå frem i forhold til sidste kommunalvalg og vil dermed måske igen kunne sikre sig en plads i den 17 mand store bestyrelse, hvor De Radikale ikke har haft sæde de sidste fire år. Og skulle det være scenariet, vil vælgerne ikke på forhånd vide, om deres radikale stemme bakker op om et rødt eller blåt formandskab i KL.

- Vi har ikke lagt os fast på, hvem vi støtter, og det regner jeg først med, vi gør efter valget, når vi ved, hvem Socialdemokraterne og Venstre stiller med, siger Leon Sebbelin (R), byrådsmedlem i Rebild. Han erkender dog at have hørt rygter om, at den nuværende KL-frontfigur Erik Nielsen (S) og Hernings borgmester Lars Krarup (V) søger posten, der også ifølge Kommunens research er de hidtil eneste kandidater på rygtebørsen i en tid, hvor ingen politiker tør udtale sig med sikkerhed om noget, før borgmesterkæden er hængt om halsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57