Kommunen.dk
MENU

Radikale er jokeren i KL-formandsvalg

Radikale er jokeren i KL-formandsvalg

Det socialliberale parti kan igen blive tungen på vægtskålen, når der på den anden side af kommunalvalget skal peges på en rød eller blå formand for den magtfulde organisation. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I 2006 stod De Radikale med valget mellem at pege på Anker Boye (S) eller Erik Fabrin (V) som ny formand for KL – et valg, der som bekendt faldt på sidstnævnte. Otte år forinden var partiet i en lignende situation, og dengang faldt valget på Anker Boye. Og i år kan et lignende scenarie tegne sig på den anden side af den 19. november. Midterpartiet står ifølge flere meningsmålinger til at gå frem i forhold til sidste kommunalvalg og vil dermed måske igen kunne sikre sig en plads i den 17 mand store bestyrelse, hvor De Radikale ikke har haft sæde de sidste fire år. Og skulle det være scenariet, vil vælgerne ikke på forhånd vide, om deres radikale stemme bakker op om et rødt eller blåt formandskab i KL.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.