Kommunen.dk
MENU

Debat/ Rådhuset har fået et nyt par nr. 7

Debat/ Rådhuset har fået et nyt par nr. 7

14. mar. 2013
RASMUS JØNSSON
RASMUS JØNSSON

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På Christiansborg er forholdet imellem De Radikale og SF forholdsvis anstrengt, og man har lidt det indtryk, at det er Socialdemokraterne, der holder sammen på det. Men når det gælder Rådhuset, er billedet noget anderledes. Her er spidskandidaterne fra SF og De Radikale – Ninna Thomsen og Anna Mie Allerslev – ved at udvikle et slyngveninde forhold, der blandt andet betyder, at de vil komme med en række fælles valgudspil  i den kommende tid.

Aktuelt har de præsenteret et udspil om sikkerhed og tryghed på Nørrebro, som set i lyset af de mange overskrifter, bandekonflikterne trækker, kommer på et godt tidspunkt. Og grundtonerne i de to borgmestres udspil virker ikke tosset – særlig ikke set i forhold til det politiske spil i København. Mens Frank Jensen hyrer eks-strømere og udvikler projekt Sikker By, forsøger de at supplere den hårde stil med nogle mere bløde og runde tiltag. Det handler for eksempel om at få mere gang i butikslivet i de belastede områder, byudvikle på Indre Nørrebro, gøre Blågårds Kirke til et værksted for iværksættere og lave et nyt kulturhus og bibliotek. De Radikale og SF har skruet ned for overborgmester Jensens mere hardcore stil og godt op for de mere radikale og SF’ske toner. Noget af det mest hårde i udspillet handler om flere betjente til fods i gaderne og en nærpolitistation.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.