"Jeg føler virkelig, at jeg kan rykke noget"

Konservatives forhenværende minister Carina Christensen er ny direktør for UdviklingVejen, som er en medlemsdrevet erhvervsorganisation. Carina Christensen skal arbejde for at sikre vækst og udvikle virksomheder i Vejen Kommune.

Interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Tillykke med jobbet. Hvorfor blev det lige det her?

Der var sådan set flere ting, jeg gik efter. For det første ville jeg gerne arbejde i trekantsområdet. Jeg bor selv i trekantsområdet og driver selv virksomhed her (Rugballe Møbelfabrik A/S, red), så jeg har hele tiden vidst, at når jeg ikke skulle være i politik mere, ville jeg gerne hjem og arbejde her i nærheden.

Så ville jeg gerne arbejde med virksomheder og virksomhedsudvikling. Jeg ville gerne have et ledelsesjob og kunne godt tænke mig at operere i et eller andet spændingsfelt mellem de to verdener, som jeg i forvejen kender. Jeg har været minister i tre forskellige huse og har på den måde god erfaring i at lede en politisk styret organisation, og så har jeg min egen virksomhed. 

 

Hvad tror du, at du kan bruge af erfaring fra din tid i politik?

Jamen, det er jo en medlemsbaseret organisation, hvor det er virksomhederne, der driver den, men der er selvfølgelig også tæt samarbejde med Vejen Kommune, og der tror jeg sådan set, at det kan være en fordel, at man kender begge verdener. At man kender til det private erhvervsliv og virksomhedernes vilkår, men også ved, hvordan en politisk organisation fungerer og kan spille ind positivt sammen med dem. Jeg tror, at det er vigtigt at have begge kompetencer.

 

Hvad skal I gøre for at trække flere virksomheder til Vejen?

Vi skal selvfølgelig have sat Vejen Kommune på landkortet, og så skal vi have sikret, at der er nogle rigtig gode rammebetingelser derovre. Det er der også. De gør det rigtig godt og har en god geografisk placering. De har en rigtig god infrastruktur med en motorvej, som går nærmest igennem kommunen, så der er et stort potentiale. Det er også derfor, at jobbet er rigtig interessant. Jeg føler virkelig, at jeg kan rykke noget. Potentialet er stort, og vi kan nå nogle markante resultater, hvis vi griber det rigtigt an. Og det er jo altid sjovt at være en del af.

 

Tror du, at der er noget, som du vil savne fra din tid som politiker?

Næh, det tror jeg såmænd ikke. Jeg synes, at det er rigtig interessant, at jeg nu får mulighed for at være en rigtig tæt del af det private erhvervsliv, samtidig med at jeg stadig skal agere i en organisation, der har et tæt samspil med i dette tilfælde en kommune. Og her skal vi jo også bruge det store netværk, jeg har fra mine mange år i politik. Jeg kender jo rigtig mange mennesker. Jeg skal aktivt gå ind og bruge det i forhold til virksomhederne i Vejen og også bruge det til at gøre opmærksom på Vejen.

 

Er det en endegyldig beslutning, at du stopper i politik?

Ja, det er det. Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig, men lige nu og her har jeg det sådan, at det er 100 procent sikkert, at jeg ikke skal tilbage til politik.

 

Hvorfor vil du ikke det mere?

Jeg var 29 år, da jeg blev valgt ind i Folketinget. Jeg har siddet derinde i ti gode år, hvor vi havde regeringsmagten. Jeg har haft tre forskellige ministerposter. Jeg synes, at jeg har prøvet rigtig meget i dansk politik, og nu kunne jeg bare rigtig godt tænke mig at prøve noget andet.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet