"Jeg er faktisk for konsensussøgende"

En personlighedstest afslører, at KL’s hårde forhandlerhund Michael Ziegler bør være mere kompromisløs. Han erkender dog, at danskerne nok ikke deler den opfattelse i øjeblikket. 

Ugens uundgåelige

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Hvordan er det at være i mediernes søgelys?

Det kan godt blive for meget. Det er klart, at man som politiker godt kan lide at komme i medierne på en måde, men de sidste par uger har det jo været helt ekstremt meget, og det gør altså, at jeg efterhånden føler mig lidt mørbanket.

Hvilket presseinterview har været det sjoveste indtil videre?

Det var nok et i Ekstra Bladet eller B.T.; jeg kan ikke lige huske hvor. Der blev jeg blev spurgt om, hvilke typer kvinder jeg bedst kunne lide, og hvem der var min drømmekvinde. Og der svarede jeg Sandra Bullock som drømmekvinde, og på spørgsmålet om, hvor man finder de smukkeste kvinder i verden, svarede jeg to steder: dels i Sydamerika, dels i Høje-Taastrup.

Hvilket interview har været det værste?

Hvis jeg skal nævne et interview, der ikke var så vellykket, så var det en debataften, som TV2 holdt på Ålholm Skole. Grundlæggende var setuppet fint nok: Lars Løkke, Antorini, Kristian Thulesen Dahl, Bondo og jeg var der, og så var publikum stort set kun lærere. Og de der lærere var blevet instrueret i at klappe og buh'e, og det gjorde, at det blev et helt mislykket debatprogram, synes jeg. Da jeg tog hjem fra det, var jeg lidt knotten på TV2, fordi det blev så ensidigt, og fordi man ikke fik nok taletid som debattør i programmet.

Kan du passe borgmesterarbejdet i Høje-Taastrup samtidig med at være KL’s chefforhandler?

Altså min viceborgmester har ikke været i funktion endnu. Han er i øvrigt skolelærer og lockoutet i øjeblikket, så han ville nok kunne magte det, hvis jeg havde brug for hans hjælp. Men jeg satte mig for i denne her overenskomstforhandling, at jeg skulle passe mit borgmesterjob ved siden af, og jeg er også lykkedes med alle skal-
opgaverne.

Kan det være en ulempe for dig og Konservative i Høje-Taastrup ved det forestående kommunalvalg, at du nu er landskendt for din hårde forhandlerprofil?

Jeg tror, det kan være begge dele. Det er klart, at jeg er mere kendt i dag end for tre måneder siden, så det er nok et plus; men så er der helt klart også nogen, som har fået et billede af mig som en lidt hårdere hund end før, og det kan være negativt. Det sjove er, at jeg lige har fået lavet sådan en personlighedstest, hvor jeg skulle svare på 150 spørgsmål, og på en skala fra at være meget konsensus-
søgende til at være meget kompromisløs, der havner jeg faktisk ovre i den konsensussøgende halvdel. Og jeg får endda at vide, at jeg nok er for konsensusorienteret og bør bevæge mig mere ind mod midten.

Vil du så det?

Jeg har ikke fået nærstuderet testen endnu, men jeg vil da se på, hvilke punkter jeg skal arbejde på. Og måske skal jeg også arbejde med netop dét – selvom den almindelige dansker nok ikke opfatter mig som for konsensussøgende.

Hvor meget forberedelsestid i form af pressetræning har du daglig?

Det kan jeg ikke gøre op i tid. Jeg får ikke pressetræning daglig, men jeg får det i forhold til konkrete interview, hvor jeg føler behov for det.

Får du nogen kompensation for dit overarbejde i forbindelse med overenskomstforhandlingerne?

Nej. Jeg har mit almindelige honorar for at være borgmester, og så får man jo et honorar for at være medlem af KL’s bestyrelse og så et honorar for at være udvalgsformand.

Hvad er det første, du vil give dig i kast med, når den her lockout får en ende?

Jeg har en aftale med mig selv om at drikke en ganske bestemt fadøl i Nyhavn. Jeg skal nok have nogle venner med, men forestil dig, hvis der nu også er sol, og man kan sidde dér og slappe lidt af med den der fadøl.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet