Politik fra rødderne

Pointsystem skal forebygge dødsfald

Læger og sygepjersker på Region Hovedstadens hospitaler får lettere ved at forebygge hjertestop og uventede dødsfald blandt de indlagte patienter med et nyt pointsystem

Af Redaktionen | [email protected]

Fra 1. juni vil alle Region Hovedstadens hospitaler bruge systemet "Early Warning Score" til at registrere, hvis patienternes tilstand udvikler sig i en kritisk retning. Systemet har allerede været brugt i både Danmark og udlandet og vist, at en systematisk observations- og handlepraksis kan medvirke til at forebygge dødsfald og overflytning til intensive afdelinger.

- Vi har oplevet, at ”Early Warning Score” overraskende hurtigt er blevet en stor succes i hverdagen her på hospitalet, da både læger og sygeplejersker nu har et klokkeklart system til at identificere uventede udsving i patienternes tilstand. Det skaber større tryghed blandt personalet og giver patienterne bedre sikkerhed, siger Allan Kofoed-Enevoldsen, der er ledende overlæge på medicinsk afdeling på Frederiksberg Hospital, hvor systemet blev indført for to år siden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57