Fotografi af Pia Kjærsgaard (DF) fra bogen Magt og Mode. Foto: Elona Sjøgren
Fotografi af Pia Kjærsgaard (DF) fra bogen 'Magt og Mode'. Foto: Elona Sjøgren

Pia, Pomp og Magt – politikere i nye klæder

Kendte politikere vrider og slænger sig i moderne dansk design i bogen 'Magt og Mode.

Bog

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

‘Stilen R Profilen’ er navnet på et dansk hiphoporkester. Det er også en sætning, der ligger godt i tråd med en ny bog med titlen ‘Magt og Mode - dansk magt i dansk design’, der udgives af forlaget Historia. I bogen får læserne et bud på om der er sammenhæng mellem stilen og den politiske profil i dansk politik.

Folketingets stylist Pari Khadem har iklædt en lang række politikere modetøj, der gerne skulle afspejle deres politiske identitet, og fotografen Elona Sjøgren har indfanget dem med kamera.

- Jeg valgte at medvirke, fordi det var et lidt anderledes projekt. Pari Khadem ville gerne vise politikerne fra en lidt anden vinkel. Det var vigtigt for mig at vise, at politik ikke bare er noget maskulint, siger Pia Kjærsgaard, der optræder i bogen sammen med Margrethe Vestager, Kristian Jensen, Lene Espersen, Fatma Øktem, Pernille Rosenkrantz-Theil, Mette Bock, Lisbeth Bech Poulsen og Rosa Lund.

- Jeg ved ikke, om billedet ligefrem afspejler min politiske person. Jeg har ikke ligefrem ligget på den lade side. Jeg har måske lidt en formandsattitude på billedet. Jeg ligner nok én, der vil have tingene gjort.

[caption id="attachment_27196" align="aligncenter" width="616"]Fotografi af Fatima Øktem (V) fra bogen 'Magt og Mode'. Foto: Elona Sjøgren Fotografi af Fatima Øktem (V) fra bogen 'Magt og Mode'. Foto: Elona Sjøgren[/caption]

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet