Kommunen.dk
MENU
Patientrettigheder bliver markedsført på deres fordele, uden det står klart, hvilke omkostninger, de har. 
Borgerne kan ikke vurdere, hvor meget det reelt koster, hvis man altid skal have adgang til specialiseret behandling, lyder det fra lektor i statskundskab med speciale i sundhedspolitik Lars Thorup Larsen.
Patientrettigheder bliver markedsført på deres fordele, uden det står klart, hvilke omkostninger, de har. Borgerne kan ikke vurdere, hvor meget det reelt koster, hvis man altid skal have adgang til specialiseret behandling, lyder det fra lektor i statskundskab med speciale i sundhedspolitik Lars Thorup Larsen.
Foto: Illustration: DK Creative/Istock

Patientrettigheder har utilsigtede omkostninger

Patientrettigheder har utilsigtede omkostninger

Patientrettigheder bidrager til uligheden i et stadigt mere udfordret offentligt sundhedsvæsen, hvor behandling vejer tungere end forebyggelse.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Patientrettigheder som behandlingsgaranti og maksimale ventetider har over årtier ført til en tiltrængt aktivitetsstigning i sundhedsvæsenet, der har nedbragt ventelisterne. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.