Kommunen.dk
MENU

Partiledernes form-barometer

Partiledernes form-barometer

12. sep. 2013
RASMUS JØNSSON

Med omkring to måneder til valget og vigtige budgetforhandlinger (der dog ikke er færdige i skrivende stund) tager Københavneri i Kommunen temperaturen på partiledernes dagsform. Som det plejer, bygger vurderingerne på snakken på rådhusgangene, medieeksponering, gode og dårlige sager. Som noget nyt vil partilederne blive vurderet ud fra en skala fra 1 til 10, hvor 1 er elendig form, 5 er ok form og 10 er særdeles formstærk.

Morten Kabell, Enhedslisten: 7

Han står i spidsen for det parti, der ser ud til at blive valgets helt store vinder. Til trods for, at Enhedslisten er et parti, som mange gerne vil have ned med nakken, har Kabell indtil videre håndteret favoritværdigheden med sikker hånd. Dog mangler Kabell endnu at træde i karakter som listens nye leder. Der er kun kommet sporadiske meldinger, og han er stadig ukendt. Men de fleste er enige om, at han er en dreven politiker på Rådhuset, men samtidig påpeger flere, at han stadig har problemer med at være for kolerisk.

Carl Christian Ebbesen, DF: 3

DF er ved at etablere sig som et storbysparti, bare ikke på Rådhuset, hvor der ellers er et hav af DF-sager, både når det gælder værdipolitikken og for eksempel ældreområdet. Ebbesens pressestrategi virker til kun at handle om at tage telefonen, når Ekstra Bladet ringer for at få en sur kommentar. Der bliver ikke sat nogen selvstændige dagsordner, og DF’s tradition for en kreativ og dygtig mediehåndtering kan han ikke leve op til. Der er bred enighed om, at Ebbesen får alt for lidt ud af det, men at han også er sympatisk og den type politiker, man kan lave en aftale med.

Lars Berg Dueholm, LA: 5

Fungerer på sin egen måde meget godt på Rådhuset, hvor han til trods for Liberal Alliances størrelse får leveret nogle markeringer. Har dog lidt problemer med at svare igen på, at Rasmus Jarlov solidt har sat sig på flere af hans mærkesager. Men han er en partileder, som flere mener er inde i en god stime og som kan overraske positivt i valgkampen.

Frank Jensen, Socialdemokraterne: 7

Hans vattæppestrategi med at få rullet sine allierede ind i et dejligt blødt vattæppe, så de ikke føler trang til at slås indbyrdes i blokken, går stadig fint. Overborgmesterens forsøg på at opbygge en tydelig kant til de borgerlige er lykkedes knap så godt. Ydermere har han problemer på sit elskede erhvervsområde, hvor hans mange erhvervsudspil ikke giver pote, og København er faldet 16 pladser tilbage i erhvervsklimamålingen. Og det til trods for, at han har lovet, at byen skal rykke ti pladser frem om året. De fleste mener dog stadig, at Frank Jensen har Rådhusets stærkeste brand, og alle har ham som tårnhøj favorit til fire år mere som overborgmester. 

Anna Mee Allerslev, Radikale: 6

Der er bred enighed om, at Anne Mee har en fin dagsform. Hun får som sædvanlig meget synlighed og viser gang på gang, at hun har et hurtigt aftræk, når det gælder om at blande sig i de aktuelle debatsager. Men i forlængelse af det påpeger flere, at der ikke kommer så meget politisk handling i kølvandet på alle hendes mange mediemarkeringer. Anns Mee har også stadig problemer med at få skabt en samlet radikal fortælling, som det for eksempel er lykkedes for partiet på Borgen.

Ninna Thomsen, SF: 3

Hun er i spidsen for det parti, der står til at få den største vælgerlussing, hvilket nok skal forklares med SF’s generelle nedtur. Men Thomsen har et stort problem med sin kendis-faktor, som er alt for lav – særlig set i lyset af, hvor stort SF har været i denne valgperiode. Men måske er der ved at blive lavet om på det, for flere har bemærket, at hun er ude på langt flere dagsordner end tidligere - og det gælder også områder, der ikke relaterer sig til sundhed. Men Thomsen har stadig det problem, at hun agerer mere som embedsmand end som politiker. For eksempel sad hun under budgetforhandlinger med meterhøje papirbunker, men med minimal politisk ildkraft.  

Rasmus Jarlov, Konservative: 7

På Rådhuset er der uenighed om Jarlovs dagsform. Nogle mener, han er for let og ikke får så meget ud af det. Andre opfatter ham som lederen af den borgerlige blok på Rådhuset. Men det rokker ikke ved, at Jarlov fremstår som en partileder, der har en af de klareste fortællinger: Han er ikke glad for skat og vil gøre det godt for erhvervslivet og bilerne. Samtidig er han også konstant ude og slås med de røde, og det ser ud til, at han er ved at få en god kant til Frank Jensen, som kan gavne ham i valgkampen. 

Pia Allerslev, Venstre: 5

Begynder at fylde mere og mere og er langsomt ved at få etableret et partileder-image. Hun får stor eksponering i de bløde medier, hvilket giver hende noget af den kendis-effekt, som hun tidligere har manglet. På Rådhuset er der stor uenighed om, hvilken strategi Allerslev navigerer efter, og spørgsmålet er da også, om vælgerne helt hopper med på vognen med, at der både skal gives milliardskattelettelser og investeres massivt i velfærd og anlæg. Allerslev er vellidt på store dele af Rådhuset, også i den røde lejr (undtagen S), og det kan meget vel også give hende nogle fordele i valgkampen og de efterfølgende konstitueringsforhandlinger. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR