Parat, start, certificér!

Bevægelsesbørnehaver i Slagelse. Certificerede, sågar! De små skal i sving, og borgmesteren er klar til at gå langt for sagen. Selv hvis hun skal gå på en gakket måde.

Af Morten Okkels | [email protected]

Den 9. maj: Slagelse har fået en certificeret bevægelsesbørnehave! Den 10. maj: Nu får de også en i Korsør! Sikke dog de certificerer ude i det vestsjællandske, tænkte bagsideskribenten og ringede til borgmesteren:

Hvorfor er det, du suser rundt og certificerer? 

”Bevægelsesbørnehaverne, det er jo et af de projekter, vi har fået tilskud fra ­Kulturministeriet til. Det handler om, at hvis man skal ændre på folks vaner, 

skal man sætte ind, mens de stadig er børn. Det lyser også ud af børnene, at de synes, at det er smaddersjovt,” svarer Lis Tribler (S). 

Nye tider

Rent praktisk indebærer bevægelsesbørnehaver, at man har et særligt fokus på bevægelse og leg i sammenhæng. Dertil kommer så også et kompetenceforløb til pædagogerne, fremgår det.

”I projekterne har vi fokus på, at børn og unge skal bevæge sig min. én time om dagen. Slagelse Kommunes sundhedsprofil viser, at der er behov for at borgerne får rørt sig mere, og derfor tager projekterne blandt andet udgangspunkt i det,” uddyber den kommunale breddeidræts-koordinator, Henriette Jensen. 

OK, men hvad er der med certificeringerne og noget, I kalder ’aktionslæringens fem faser’? Kan vi ikke bare hælde børnene ud i den kolde sne, ligesom de gjorde med mig i 80’erne?

”Det kan du da godt. Men hvis du bare sender dem ud i sneen, hvad så med de børn, der ikke af sig selv bliver inkluderet i legen? Vi skal især sørge for, at de idrætssvage børn også er med. Sådan et aktionslæringsforløb sikrer også, at det bliver indarbejdet i pædagogernes bevidsthed og ikke kun noget, man gør en enkelt gang og siger: Det var så det.”

Tribler på spring

Som altid handler det i sidste ende om politisk vilje. Hvor langt vil borgmesteren strække sig? 

Lis Tribler, jeg kan forstå, at det der certificerings-ritual … det kan blandt andet involvere en ’gakket gangart’.

”Ja, det var nu ikke tilfældet sidst. Det var noget med en imaginær sø og nogle sanglege. Om det er gakkede gangarter, jeg kommer til at se på fredag (i fredags, red.), det kan jeg ikke svare dig på!”

Der står i pressemeddelelsen, at borgmesteren vil medvirke i certificeringsritualet. 

”Man bliver udsat for lidt af hvert som borgmester. Men det er jo også spændende,” siger Lis Tribler. Uden at lyde særlig skræmt.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet