Politik fra rødderne
Roald Als

På evig jagt efter blå politikere – i alle farver!

Roald Als' tegninger har henrykket befolkningen i snart en menneskealder. Et nyt opsamlingsbind med de bedste tegninger fra 2010-2015 begejstrer med sit syn på vores ikke altid skarpe politikere.

 anmeldelse

Af Jarl Cordua | [email protected]

Det er skarpt, grovkornet og ikke mindst vittigt. I snart  en menneskealder har Roald Als henrykket befolkningen med sine sørgmuntre kommentarer til dansk politik i kraft af sine tegninger, der trykkes i dagbladet Politiken.  Nu samler han og hans såkaldte ”neger” Poul Einer Hansen for anden gang de bedste tegninger i en ny opsamlingsbog med titlen  ”Blød front -  et vrissent blik på Danmark 2010-2015”.  Det er ikke kedeligt.

Landets ypperste politikere har den ære at komme under kærlig behandling af Als’ suveræne streg, hvor hykleriet spiddes og politikernes kynisme og talen med to tunger ubønhørligt stilles til skue. De sidste fem år har tydeligvis været en lykkelig tid for tegneren og hans makker, som nærmest har kunnet vade i materiale eller inspiration fra den dysfunktionelle Thorning-regering, hvor uenighederne og dramaerne har været til at få øje på, men også oppositionen med Lars Løkke Rasmussen og især hans bilagssager har været taknemmelige ofre for Als’ sylespidse kommentarer. Hvor de borgerlige i Als’ univers bare er komiske med deres angivelig tåbelige politik overfor flygtninge og arbejdsløse med videre, så fornemmer man en hel anden frustration hos tegneren over, hvorfor pokker den håbløse Thorning-regering dog ikke vil føre god gammeldags socialdemokratisk politik som i 70'erne under Anker Jørgensen. Det går især ud over finansminister Bjarne Corydon, som blandt andet udstilles som gusten skabsvenstremand.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57