Østjyske visioner står i flor

Hvorfor skal borgerne inddrages i kommunernes vision for folkestyret, hvorfor er visioner altid så vage, og hvad bruges de til? Borgmesteren i Favrskov taler ud.

Folkestyre

Af Morten Okkels | [email protected]

Det er på tide med nye visioner, mener politikerne i Favrskov. Og lad os da tage borgerne med på råd, tilføjer borgmester Nils Borring (S). Nu håber kommunen på gode forslag fra folket i løbet af denne måned.

Nils Borring, er det sådan, at politikerne selv mangler visioner? 

”Næh, men det kunne da godt være, der var nogle borgere, der havde fået nogle idéer, vi ikke havde. Omvendt får de heller ikke garanti for, at deres idéer kommer med. Men man skal anerkende, at borgerne har idéer og tanker.”

Når man læser den ’gamle’ vision – og andres – så taler de om værdien af nærdemokrati, dialog og borgerinddragelse. Det er alle vel enige i, hvorfor skrive det ned?

”Dengang skulle vi have en vision, der kunne omfatte fire og en halv kommune. Og når flere folk skal blive enige om noget, så er det da rigtigt, at det nogle gange kan blive lidt floromvundet.”

Men så får den næste version måske lidt mere kant? 

”Den skal heller ikke have så meget kant, at vi går fra hinanden. Det vil være en dårlig idé.”

Nils Borring går ikke så langt som til at kalde en vision for en grundlov, men det handler om et fælles fundament at hvile på, siger han. Og så kan der i øvrigt være en gevinst i selve processen hen mod enigheden om en vision, hvor man kan diskutere grundlæggende struktur.

”Vi har et nyt byråd med folk, som ikke har medejerskab til den gamle vision, men som nu kan komme på banen og diskutere, hvad de vil med den fremtidige Favrskov Kommune,” siger borgmesteren.

Borgerne i Favrskov kan byde ind med visionsforslag frem til 22. maj. Derefter bliver forslagene præsenteret for byrådet, der vil vedtage en endelig version engang sidst på året. :

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet