Og vinderne af Landdistriktsprisen 2013 er…

Ildsjæl fra Vestervig og iværksættere fra Humlum får prisen som årets bedste

Landdistrikter

Af Redaktionen | [email protected]

Det var to glade vindere af årets landdistriktspris, der torsdag aften i sidste uge blev afsløret til en konference i Sæby. Her overrakte landdistriktsminister Carsten Hansen prisen, der blev uddelt i to kategorier til hhv. årets ildsjæl og årets iværksætter.

Årets ildsjæl gik til Bjarne Nielsen, der er formand for Vestervig Byfornyelse Aps. Bjarne Nielsen har i en årrække stået i spidsen for en markant udvikling af landsbyen Vestervig i Thy, som har gennemgået en massiv fysisk forandring, drevet med udgangspunkt i borgernes egne initiativer.

Årets Iværksætter gik til ægteparret Rikke og Lasse Lützen-Laursen, som på få år har skabt arbejdspladser og trukket tusinder af besøgende til Humlum Fiskerleje og Camping. Parret har tredoblet besøgsantallet til campingpladsen og står i dag for en tredjedel af alle betalende overnatninger i Struer Kommune.

- Jeg er glad for at kunne overrække prisen til disse fantastiske mennesker, der beviser, at man med hårdt arbejde og gode ideer kan skabe udvikling og vækst i vores landdistrikter. De – og de andre nominerede – viser med al tydelighed, at den vigtigste faktor for udviklingen på landet er det lokale initiativ, siger Carsten Hansen, der præsenterede de to vindere på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters årlige landdistriktskonference, som i år blev afholdt i Sæby.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet