Politik fra rødderne

Øen der ville skifte kommune

På Tunø er utilfredsheden med at være en del af Odder Kommune nu blevet så stor, at et flertal af øens borgere kræver løsrivelse. Øen har haft en vejledende folkeafstemning, hvor et stort flertal stemte for at søge til Aarhus i stedet for fortsat at være tilknyttet Odder. Kommunen har talt med Jørgen Hastrup, formand for Tunø Beboerforening, om situationen.

 ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvorfor har du valgt at bosætte dig på Tunø?

På Tunø er der stilhed og stærkt sammenhold, og øen er et fint lille stykke Danmark med mose og skov og bakker. Jeg flyttede til øen i 2001, men jeg er kommet her siden 1952, da jeg var 12. Vi har en velfungerende ø, som vi knokler frivilligt for at holde i gang. Men det river man fuldstændig væk nu, og jeg synes, det er en diskrimination af os herovre. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57