Nyt rejsehold skal sikre rent drikkevand

Et nyt rejsehold fra Naturstyrelsen bliver nu sendt ud i landet for at hjælpe kommunerne med at etablere beskyttelseszoner omkring vandboringer

VAND

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvis vi skal blive ved med at kunne drikke rent vand direkte fra hanen, kræver det, at man gør en særlig indsats for miljøet omkring de boringer, som pumper vandet op af jorden. Derfor har miljøminister Ida Auken sendt et nyt rejsehold fra Naturstyrelsen ud i landet for at hjælpe kommunerne med at etablere beskyttelseszoner omkring vandboringer.

- Det er vigtigt for mig at være med til at sikre, at de kommende generationer også kan drikke vandet fra vandhanen. Derfor tager Naturstyrelsens nye rejsehold ud til kommunerne og rådgiver om, hvordan man bedst håndterer beskyttelseszoner ved drikkevandsboringer, siger miljøministeren.

Der er afsat 40 mio. kroner på finansloven til at støtte kommunernes arbejde med at udpege udsatte boringer, som kan søges til både tekniske vurderinger og myndighedsarbejde.

Bredere beskyttelseszoner
Det er arbejdet med de såkaldte boringsnære beskyttelsesområder rundt om vandboringerne, som kommunerne kan få tilskud til.

Et boringsnært beskyttelsesområde er oftest større end den eksisterende 25 meter zone omkring en vandboring, der gælder i dag.

- Det nye rejsehold giver kommunerne en oplagt mulighed for at få overblik over, hvor de bør gøre en ekstra indsats for grundvandet. Man er nødt til at være på forkant med noget så vigtig som beskyttelsen af drikkevandet, derfor er jeg også sikker på, at kommunerne vil tage godt imod dette nye tiltag, siger Ida Auken.

Rejseholdet er gratis at benytte og kan bestilles nu. Tilskudsordningen administreres af Naturstyrelsen, og der gives løbende tilskud i 2012 og 2013.

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet