Nyt medie sætter deleøkonomien i fokus

Den stigende interesse for deleøkonomi i befolkningen smitter af på hele den måde, ejerskab tænkes på. Nu vil et nyt niche-medie dække deleøkonomien i Danmark indgående.

Pressemeddelelse

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

‘Deleøkonomi er ingen folkesag’, lød det fra Nordea i efteråret 2014, men bare ét år senere var den danske deleøkonomi tredoblet, så omtrent hver tiende borger nu delte, lejede og udlejede tjenester. Og efterhånden har trenden givet genlyd i det offentlige Danmark, så også kommunerne er begyndt at dele.

Der er intet, der tyder på, at udviklingen kommer til at gå den anden vej. Snarere tværtimod. Derfor sætter et nyt medie nu fokus på deleøkonomi.

Delebyer.dk hedder mediet, som er en del af DK Medier, der også ejer netavisen dknyt.dk, avisen Kommunen samt Folkemødets programavis og app. Direktør i DK Medier, Claus G. Theilgaard, er meget begejstret for det nye medie, og spår det en stærk fremtid.

- Danskerne har jo altid delt, men med de nye digitale platforme har det virkeligt taget fart, og flere og flere økonomer mener, at deleøkonomien kommer til at ændre den måde, vi tænker ejerskab på. Derfor er det vigtigt, at der er noget kvalificeret nyhedsstof på området, og det vil vi gerne levere, siger Claus G. Theilgaard.

[caption id="attachment_41951" align="aligncenter" width="468"]Brugerne kan selv bidrage med deleøkonomiske ideer på Delebyer.dk. Brugerne kan selv bidrage med deleøkonomiske ideer på Delebyer.dk.[/caption]

Stor strategi på vej

DK Medier har tradition for at dække det offentlige Danmark, og særligt kommunalt stof. Det kommer delebyer.dk også til at have et tydeligt fokus på.

- Deleøkonomien kan komme til at betyde lige så meget for vores samfund, som internettet er kommet til. Derfor er det vigtigt, at man hos delebyer.dk også kan få en forståelse af, hvad der sker i det offentlige Danmark, når det kommer til deleøkonomi. Her kan kommuner hente inspiration til, hvordan andre byer arbejder, og borgere kan finde viden – ikke bare om deleøkonomi – men også om nogle af de lokale initiativer, der er i netop deres nærområde, siger Claus G. Theilgaard.

Indholdet på delebyer.dk kommer til at være en blanding af nyheder, reportager, blogs og baggrundsviden. Desuden vil brugerne selv kunne bidrage med deleøkonomiske ideer.

- I sådan et forår, hvor Erhvervs- og vækstministeriet har varslet en strategi for, hvordan vi skal tænke deleøkonomi i Danmark, kommer delebyer.dk til at være det sted, man kan gå hen og få den nyeste viden og det bedste overblik over tendenser på området, siger Claus G. Theilgaard.

Delebyer.dk

  • Delebyer.dk går i luften mandag 29. februar. Nyhedsmediet er mediepartner på Projekt Deleby, som Dansk Arkitektur Center står for
  • Delebyer.dk udkommer som et ugentligt nyhedsbrev
  • DK Medier udgiver blandt andet netavisen dknyt.dk og avisen Kommunen samt Folkemødeavis og app

Netværk

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet