Nye næstformænd kan ikke redde SF-image

Nye næstformænd kan ikke redde SF-image, vurderer politisk kommentator Jarl Cordua i et indlæg på Agora. Næstformændene har langt fra den betydningsfulde rolle, som de er blevet tildelt i medierne de sidste par uger.

Agora

Af Camilla Boyhus Madsen | [email protected]

I weekenden valgte SF's landsledelse Mattias Tesfaye og Mette Touborg som partiets nye næstformænd. Dette skete efter flere ugers debat i medierne mellem SF's to fløje – arbejderisterne og de grønne. Særligt Mattias Tesfaye har været genstand for diskussion på grund af hans ønske om, at SF i højere grad skal være et parti for ‘det kansasklædte Danmark’. Men på trods af furoren omkring Tesfaye, mener Jarl Cordua, at de to kandidater var det bedste valg – i hvert fald set fra et ledelsesmæssigt synspunkt.

”Nu har partiledelsen fået opbakning til deres politiske kurs, og det er et vigtigt resultat for Søvndal. Det handler om at sætte nogle loyale folk ind, som kan støtte Søvndals og Mögers kurs i stedet for at skulle slås med kritikere, der kunne bremse dem i at gå i den ønskede retning.”

Men for SF's vælgere og partiets image vurderer Jarl Cordua dog ikke, at valget af de nye næstformænd får den store betydning. 

”Touborg er jo ikke synlig i den politiske debat, det er Mattias Tesfaye, men han bliver mindre synlig nu. Som næstformand i SF får han sværere ved at spille rollen som kansasklædt debattør, som sidder ude i skurvognen og fortæller, hvordan virkeligheden ser ud ude på byggepladserne.” 

Formanden tegner SF 

Derudover påpeger Jarl Cordua, at næstformændenes betydning langt fra er så stor, som medierne har gjort den til.

”Det er ministrene og den politiske ordfører, der er partiets ansigt ud af til – ikke næstformændene. Det var det før landsmødet, og det bliver det igen.”

Han anerkender dog, at valget på sigt kan få betydning.

”Mon ikke det er indledningen til en politisk karriere for Mattias Tesfaye på Christiansborg, det vil undre mig, hvis ikke han stiller op som folketingskandidat næste gang, for nu er han jo blevet berømt. Og i modsætning til Thor Möger er Mattias Tesfaye rent faktisk populær, så han har mulighed for at blive valgt.”

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet