Politik fra rødderne

Nye borgmestre villige til at fremlægge private investeringer

Et stort flertal af landets borgmestre er åbne over for at fortælle borgerne om private investeringer på mere end 50.000 kroner, viser en undersøgelse lavet for kommunen.

 økonomi

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Beslutningen om en udvidet byggetilladelse til en virksomhed eller spørgsmålet om, hvem kommunen skal udlicitere sin rengøring til, er afgørelser, der kan have stor betydning for en virksomhed. Mens ministrene åbent skal lægge investeringer frem på mere end 50.000 kroner, og folketingspolitikerne opfordres til det, så holder borgmestrene deres egeninteresser tæt til kroppen. Herunder hvilke selskaber de har større investeringer i.

En undersøgelse lavet af Kommunen viser imidlertid, at 44 ud af 62 adspurgte borgmestre i de nye byråd gerne går i fortrop sammen med ministrene. Blandt dem er Lyngby-Taarbæks nye borgmester, Søren P. Rasmussen (V). Han mener dels, at man ved større åbenhed undgår, at folk skaber billeder, som ikke hører hjemme i virkeligheden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57