Ny solcelleaftale giver boligforening millionunderskud

Fra udsigten til et overskud på 1,3 millioner har den ny solcelleaftale givet beboerne i boligforeningen Øbro 95 udsigt til et underskud på 1,8 mio. kr.

VEDVARENDE ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Den ny solcelleaftale skulle give bedre vilkår for store solcelleanlæg i fællesbebyggelser, lød det for nogle dage siden fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R). Men virkeligheden er en ganske anden for den almene boligforening Øbro 95 i København, skriver Ingeniøren i dag. Med den nye politiske aftale om afregning af strømmen fra solceller har beboerne ikke længere udsigt til at tjene 1,3 millioner kroner over 20 år på et fælles 115 kw anlæg. I stedet ender de med et underskud på 1,8 millioner kroner, viser deres egne beregning.

Foreningen har ellers arbejdet hårdt for at få installeret anlægget og har været gennem mange instanser for at skaffe de rette tilladelser hos kommunen, sætte installationen i EU-udbud, søgt om økonomiske tilskud og andre formsager, der i modsætning til parcelhusejere skal klares for at kunne få anlægget godkendt. Ejendommens projekt bliver endda fremhævet af Københavns Kommune, som i forbindelse med deres prestigeprojekt om energirenovering, udråber det som et eksempel at følge for alle andre etagebyggerier.

Men Øbro 95 må sætte deres ambitiøse anlæg af solceller på standby på grund af lovændringer i forbindelse med solcelleaftalen.

- Vi føler os taget ved næsen. Jeg forstår ikke, hvorfor politikerne favoriserer parcelhusejere og personer, der bor ved siden af hinanden. Det synes som om, man konsekvent vælger at diskriminerer folk, der bor oven på hinanden, siger Steen Hartvig, beboerformand i Øbro 95, til Ingeniøren.

 

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet