Ny kommunalordfører i SF

Ugens Uungåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Meta Fuglsang overtager Flemming Bonnes plads i Folketinget for SF – deriblandt posten som kommunalordfører. Meta Fuglsang er i dag advokat og ansat ved Ret & Råd i Glostrup. Fra 2001 til 2005 var hun medlem af kommunalbestyrelsen og socialudvalgsformand i Vordingborg. Hun var kandidat til formandsposten i SF i 2005, men blev slået af Pia Olsen Dyhr og Villy Søvndal. I 2009 var hun midlertidigt medlem af Folketinget, mens Astrid Krag Kristensen var på barselsorlov.

Hvad lavede du, da jeg ringede? Jeg var på advokatkontoret, hvor jeg arbejder. Lige nu er jeg i gang med at rydde op og overdrage sager til kollegaerne.

Hvad vil du tilføre posten som kommunalordfører for SF? Jeg vil tilføre et stort engagement i kommunernes situation. Lige nu bliver der brugt rigtig meget krudt på afvikling frem for udvikling, og sådan skal det ikke være. Det er meget vigtigt, at kommunerne eksisterer som selvstændige enheder med egne opgaver og mulighed for at prioritere selv. Det vil jeg kæmpe for.

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Det er faktisk noget, som ikke handler om politik. Det bedste har været bare at være sammen med mine tre drenge. Jeg har blandt andet hygget mig med at lappe huller og ordne min nye lejlighed på Vesterbro i København sammen med min yngste søn på 15 år.

Og den værste? Det har været chokket over Flemmings død. En fra folketingsgruppen ringede og fortalte mig det, så jeg var forberedt, før det kom op i alle medierne. Jeg kender ham fra dengang, vi begge var kommunalpolitisk aktive og især fra den periode, da jeg sad i Folketinget, mens Astrid Krag var på barsel. Det er en rigtig god kammerat, vi har mistet.

Hvem er dit forbillede? Karen Blixen. Uden tvivl. Fordi hun var i stand til at leve. Hun arbejdede med de svære ting, og hun ville bare leve. Det synes jeg er stærkt.

Hvad er du rigtig god til? Jeg er god til at forstå mennesker, til at kommunikere og være sammen med mennesker. Jeg er en god tolk mellem andre. At få ting til at lykkes mellem mennesker er en vigtig del af det politiske arbejde. Det er vigtigt at kunne forstå mennesker for at møde dem der, hvor de er, og måske bringe dem et andet sted hen.

Hvor er du om ti år? Jeg håber, at jeg får en god lang periode i Folketinget, så om ti år vil jeg stadig gerne sidde der. Men hvis bare jeg bevarer min evne til at få det bedste ud af tingene, er det nok. Så er jeg glad, hvorend jeg er.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet