Ny borgmester i Roskilde

30-årige Joy Mogensen (S) bliver den nye borgmester i Roskilde, når Poul Lindor Nielsen (S) træder tilbage. Det formelle borgmesterskifte sker på byrådets møde 25. maj. Joy Mogensen er bachelor i kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet, og hun har siddet i byrådet siden 2005. Her blev hun med det samme udpeget som viceborgmester og gruppeformand, samtidig med at hun har siddet som formand for forebyggelses- og socialudvalget og været medlem af økonomiudvalget.

 ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Tillykke med borgmesterposten. Hvordan fik du beskeden om, at det var nu, det skulle ske?

Poul ringede til mig forud for et møde, vi havde planlagt med vores samarbejdspartnere i SF og De Radikale. Vi havde også planlagt et gruppemøde i den socialdemokratiske gruppe. Nå, men han ringede så forud for de to møder og sagde: Vi skal lige snakke sammen. Og så fortalte han, at han havde tænkt sig at gå af.
Jeg blev selvfølgelig meget overvældet. Det er en stor ting, og en stor beslutning. Jeg har godt vidst, han har gået og tænkt på, at det var sidste gang ved sidste valg. Som nummer to på listen har jeg gennem de sidste to år været så heldig at få borgernes tillid, og jeg vidste også godt, at nu skulle jeg være klar til at melde ud. Så jeg tog en hurtig snak med min kæreste om det, fik hans opbakning – og så gik jeg til gruppemøde!

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57