Nordsjælland i fælles kamp om ledertalenter

I løbet af de kommende år vil et stort antal kommunale ledere forlade arbejdsmarkedet. Det har fået seks nordsjællandske kommuner til at gå sammen i et fælles ledertalentprogram, der skal sikre fremtidens ledere. 

 frafald

Af Redaktionen | [email protected]

En, to, farvel. En, to, farvel. Sådan vil det lyde i Fredensborg Kommune, når kommunen inden for de næste 5-10 år skal tage afsked med over en tredjedel af deres ledere, der på grund af alder trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. 

Men Fredensborg Kommune står ikke alene med den store generationspukkel. Faktisk er billedet det samme i mange kommuner. Det dokumenterede en stor undersøgelse om kommunal ledelse tidligere på året. Undersøgelsen, som Syddansk Universitet står bag sammen Lederne og Kommunaldirektørforeningen, er den største af sin slags med 2.182 respondenter, og viste blandt andet, at 62 procent af lederne på skoler, plejecentre og daginstitutioner er over 50 år. Specielt skolerne døjer med en alderspukkel, hvor hele 72 procent af lederne er over 50 år. Næsten halvdelen, 43 procent, er 56 år eller derover.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57