Nordjylland lancerer intelligent forsendelseskasse til blodprøver

Region Nordjylland vil forbedre kvaliteten af blodprøver og analyser på det nye universitetshospital og bruger over syv millioner kroner på at udvikle en ny forsendelseskasse 

Af Redaktionen | [email protected]

Et hurtigere og mere nøjagtigt svar på patientens blodprøve. Det er målet med den intelligente forsendelseskasse, som skal forbedre blodprøvens vej fra de praktiserende læger til analyselaboratoriet på sygehuset. Kassen skal være sporbar og følge med en robot, der kan pakke den ud. Projektet er støttet med fire millioner kroner fra Forebyggelsesfonden og er del af samarbejdet mellem Region Nordjylland og nordjyske Vægstforums om at udnytte byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital til at styrke både den nordjyske sundhedssektor og erhvervslivet, forklarer regionsrådsformand Ulla Astman, der også er formand for det nordjyske Vækstforum.

- Vi har et klart mål. Med byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital vil der ikke alene blive skabt mange nye håndværkerjob i Nordjylland. Også klinikere, forskere, ingeniører og idérige iværksættere skal på banen, så
det store byggeprojekt kan blive en løftestang for udvikling og innovation både på de offentlige sygehuse og i det private erhvervsliv i Nordjylland, siger Ulla Astman.

 

Den intelligente forsendelseskasse

· En sporbar kasse, der selv registrerer blodprøver og sikrer, at der altid er styr på, hvilke prøver, der er bestilt, sendt og modtaget.

· Har en "temperaturlogger", der registrerer, om blodprøven har været udsat for for høje eller lave temperaturer, og forbedrer dermed nøjagtigheden på prøvesvaret.

· Partnere i projektet er virksomhederne Intelligent Systems, Farusa Emballage, LT Automation og Balluff samt Aalborg Sygehus, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

· Projektet løber fra 1. januar 2013 til 31. december 2014 og har et budget på 7.156.010 kr., hvoraf de 4.065.909 kr. er tilskud fra Fornyelsesfonden.


sf

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet