Nonbo som borgmester vil give LA ny mulighed

Skulle Venstre sætte sig på borgmesterposten i Næstved, ryger den ekskluderede Troels Christensen (LA) ind som suppleant i Folketinget.

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Hvad der begyndte som et lokalpolitisk anliggende i Slagelse, har fået landspolitiske nuancer. Venstre ekskluderede for nylig byrådsmedlemmet Troels Christensen, der siden har meldt sig ind i Liberal Alliance. Og det kan gå hen og skabe nye flertalsmuligheder i Folketinget, hvor Liberal Alliance vil kunne danne flertal med regeringen uden om Enhedslisten.

I Liberal Alliance har man bemærket sig, at samme Troels Christensen faktisk er suppleant til Folketinget i Sjællands Storkreds – godt nok er han valgt for Venstre, men da mandatet er personligt, vil han kunne glide ind i Liberal Alliances ni mand store folketingsgruppe og blive nummer 10.

Hvis da ellers muligheden skulle opstå for eksempel
ved en sygemelding eller barsel.

Bare bad luck

En anden mulighed er, at Karsten Nonbo (V), der i dag bestrider et dobbeltmandat – som byrådsmedlem i Næstved og MF – skulle gå hen og blive borgmester i Næstved, for så vil han forlade Christiansborg:

- Det, at Troels Christensen så vil komme ind, ændrer ikke på min beslutning. Det er bare bad luck for Venstre i Folketinget, og ingen har forsøgt at presse mig i den sag, siger Karsten Nonbo (V) til dknyt.

- Det at skulle bestride en borgmesterstol i en af de store kommuner vil være for voldsomt sammen med at sidde i Folketinget. Da jeg selv kom i Folketinget i 98, var der i Venstre nok en fire-fem stykker, der både var borgmestre og folketingsmedlemmer. Jeg husker Peter Brixtofte i Farum og Preben Rudiengaard i Ribe. Det kunne de erfarne borgmestre jo gøre dengang, hvor kommunerne var mindre, og de ellers havde nogle ordentlige udvalgsformænd og en ordentlig forvaltning, siger Karsten Nonbo.

Han regner i øvrigt med, at netop denne joker må kunne give ham nogle stemmer fra vælgere, der ellers plejer at stemme på Liberal Alliance. 

 

Ved kommunalvalget i 2009 konstituerede Socialdemokraterne sig med SF og Dansk Folkeparti med tilsammen 18 ud af 31 pladser i byrådet. Venstre fik ni pladser. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet