Naturgasselskab etablerer gasforsyning ulovligt

Naturgasleverandør bør betale en bod til kunderne, mener lokal Venstre-politiker

LOKALPLAN

Af Redaktionen | [email protected]

I Roskilde har naturgas-leverandøren HMN Naturgas i strid med lokalplanerne ulovligt etableret gasforsyning til to nye boligområder. Det skriver Dagbladet Roskilde fredag ifølge SN.dk.

Roskilde Kommune har ellers i lokalplanerne for de to boligområder specificeret, at de skal forsynes med alternativ energi.

Ifølge Sn.dk erkender naturgasselskabet fejlen og forklarer den med, at man havde fået indtryk af, at kommunen havde givet tilladelse til at forsyne områderne med naturgas. Nu håber HMN Naturgas på tilgivelse fra kommune, så området Østervænget, hvor fire huse allerede er koblet på naturgasnettet, forsat kan forblive forsynet med naturgas.

For området Stålmosen er det imidlertid mere tvivlsomt, om kommunen vil lovliggør gasforsyningen. Her er der nemlig endnu ingen huse tilsluttet.

- HMN bør i mine øjne betale en bod til de kunder, de ulovligt har lokket med på naturgasnettet i Østervænget. I Stålmosen må de bare æde, at de har lagt nettet ud, siger næstformand i teknik- og miljøudvalget, Venstres Lars Berg Olsen, til DAGBLADET Roskilde. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet