Politik fra rødderne

Når politikerne bliver trætte af vælgerne

Den til tider kontroversielle venstremand Søren Pind beskrev for nylig i sin blog fænomenet vælgerlede: Når politikere af og til bliver trætte af vælgerne. Noget, som politikere aldrig siger højt, men tænker i deres stille sind. 

 tillidskrise

Af Jon Kiellberg | [email protected]

Politikere lander på en tiendeplads i en netop offentliggjort undersøgelse fra DJØF, der har set nærmere på 12 forskellige faggruppers popularitet ud fra parametrene: Hårdtarbejdende, ansvarlige og nødvendige. Selv journalister, der ellers rangerer lavt i den slags undersøgelser, blev vurderet som mere 'nødvendige' end landets politiske elite.

Der er ingen tvivl om, at vælgerne er lede og kede af politikerne - men forholdet er åbenbart gensidigt. Nu udtrykker flere politikere nemlig vælgerlede: De har fået nok af vælgernes troløshed over for partierne. De er blevet trætte af, at vælgerne skifter holdning, som vinden blæser drevet, af følelser og folkestemninger, og at de protesterer med underskriftindsamlinger og hadske kommentarer mod for eksempel offentlighedsloven og salget af DONG-aktier til Goldman Sachs. Det, man kan kalde shitstorms.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57