Politik fra rødderne
Reiling Glasrecycling indsamler og sorterer omkring 125.000 tons glas om året, som bliver smeltet til nye flasker hos Ardagh Glass Holmegaard til fælles fordel.
Foto: Emil Staulund Larsen

Næstved på verdenskortet: Cirkulær økonomi behøver ikke være svært

Ressource City i Næstved har hjulpet virksomheder til at finde sammen og udnytte hinandens affald til gavn for virksomhederne selv, de lokale borgere og klimaet.

 genbrug

Af Emil Staulund Larsen | [email protected]

London, Paris, São Paulo, Sydney og Bengalore er alle markeret med små cirkler på kortet. I alt ni byer er fremhævet for deres arbejde med bæredygtig affaldshåndtering i Cities100-rapporten, der samler 100 af verdens bedste klimaløsninger. 

Alle på nær én er enorme millionbyer. Og det ligner måske derfor lidt en - på papiret – afstikker, når lille Næstved også er markeret. Men det er ikke noget tilfælde. Snarere er det et særligt fremragende eksempel på, hvordan cirkulær økonomi kan se ud konkret og i praksis. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57