Politik fra rødderne

Reiling Glasrecycling indsamler og sorterer omkring 125.000 tons glas om året, som bliver smeltet til nye flasker hos Ardagh Glass Holmegaard til fælles fordel.
Reiling Glasrecycling indsamler og sorterer omkring 125.000 tons glas om året, som bliver smeltet til nye flasker hos Ardagh Glass Holmegaard til fælles fordel.
Foto: Emil Staulund Larsen

Næstved på verdenskortet: Cirkulær økonomi behøver ikke være svært

Ressource City i Næstved har hjulpet virksomheder til at finde sammen og udnytte hinandens affald til gavn for virksomhederne selv, de lokale borgere og klimaet.

 genbrug

Af Emil Staulund Larsen | [email protected]

London, Paris, São Paulo, Sydney og Bengalore er alle markeret med små cirkler på kortet. I alt ni byer er fremhævet for deres arbejde med bæredygtig affaldshåndtering i Cities100-rapporten, der samler 100 af verdens bedste klimaløsninger. 

Alle på nær én er enorme millionbyer. Og det ligner måske derfor lidt en - på papiret – afstikker, når lille Næstved også er markeret. Men det er ikke noget tilfælde. Snarere er det et særligt fremragende eksempel på, hvordan cirkulær økonomi kan se ud konkret og i praksis. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57