Politik fra rødderne

Muskler i kamp for klimaet

 klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det lykkedes Arnold Schwarzenegger at skabe opmærksomhed om det internationale borgmestertopmøde i København under COP15, som ellers var i overhængende risiko for at forsvinde helt mellem den højspændte stemning blandt forhandlerne i Bella Center og mellem aktivister og politi på gaden. Den tidligere skuespiller er guvernør i Californien, og var blot en blandt mange storbykonger, der fandt vej til Københavns Rådhus for at diskutere, hvordan borgmestre kan være med til at sænke CO2-udslippet i deres by.

Byområder er ansvarlige for op mod 75 procent af hele verdens CO2-udslip, og over halvdelens af jordens befolkning bor i byer. Ud over ’the Climanator’ og værtsborgmester Ritt Bjerregaard (S) var gæsterne blandt andre New York Citys borgmester, Michael Bloomberg, Boris Johnson fra London samt chefen for miljø og teknik i København, Klaus Bondam (R).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57