Musikalsk skoleleder tager over efter Samuelsen

Anders Samuelsens afløser i Horsens hedder Dan Ingemann Jensen. Efter 30 år som lærer og leder af Horsens’ katolske privatskole, Sct. Ib, skal han nu være Liberal Alliances spidskandidat i byen. 

Ugens uundgåelige

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Tillykke med dit spidskandidatur. Havde du forventet det?

Nej, jeg havde faktisk forventet et opstillingsmøde her i efteråret. Men med et parti som Liberal Alliance taler vi jo ikke om mange pladser i byrådet, og chancen er større, når det ikke er så stort et parti. Jeg ville i hvert fald gerne, at det blev mig. 

Hvad er dine politiske erfaringer?

Jeg har været medlem af partiet i godt et år, og det er første gang, jeg går ind i lokalpolitik. Det har altid interesseret mig - i de 30 år jeg har boet i Horsens. Jeg har været igennem en udvikling sammen med byen; da jeg flyttede herind i 1982, var Horsens ikke en by, man sagde, man kom fra med et stort smil på læben. Men det er den i dag. 

Hvordan er dit forhold til din forgænger, Anders Samuelsen?

Vi har kendt hinanden gennem mange år. Jeg kender Mette (Bock, Anders Samuelsens søster, red.) rigtig godt, fordi jeg har været tæt kollega med hendes mand, Hans Jørgen. Han var lærer på Sct. Ib, da jeg startede, og senere har jeg så selv haft alle deres tre børn i skolen.

Politisk har Anders jo om nogen kæmpet for det og været meget alene noget af tiden. Han har også turdet holde fast i nogle synspunkter, og det er imponerende, synes jeg; at man tør sige noget andet end dem, der har siddet ved magten i mange år.

Du er leder af den katolske privatskole Sct. Ib i Horsens. Er du selv katolik?

Jeg er ikke selv katolik. Men jeg har et særligt forhold til skolen, da jeg har været der i 30 år. Inden jeg startede på Sct. Ib, var jeg inde og spille lidt guitar ved deres rockmusical i marts 1982. Da jeg oplevede den skole og det fællesskab – især omkring musikken – de voksne og børn imellem, tænkte jeg, at det ville være fantastisk at blive en del af den skole. Så jeg skyndte mig at søge job og var så heldig at få en stilling.

Hvad er særligt ved Sct. Ib og dens elever?

På vores skole er der plads til alle slags talenter - både boglige og ikke-boglige. Hvis det er musikken, man har talent for, eller ting, der ikke lige står på skoleskemaet, så kan børnene stadig få succesoplevelser her på Sct. Ib.

Hvordan bliver det at jonglere med et skolelederjob, en lokalpolitisk valgkamp og samtidig et familieliv?

Vi har selvfølgelig talt det igennem i familien her i sommerferien. Mine drenge er snart voksne, så der er bedre tid nu. Jeg har spillet i et orkester lidt for hyggens skyld, men det går så ‘på pension’ nu med næsten 28 år på bagen. Det giver lidt mere tid til det politiske. 

Men helt tilbage fra de unge år har jeg været vant til at lægge mange timer i mit arbejdsliv. For mig er det meget naturligt, at fritid og arbejde glider over i hinanden. Når man er så glad for arbejdet, som jeg er, så gør det ingenting. Jeg har altid været glad for byen og elsker at være en del af blandt andet koncertlivet, så det er ganske naturligt for mig at være en del af byen politisk også.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet