Politik fra rødderne

Minister vil se på myndighedsansvar

De nuværende regler for tildeling af hjælpemidler forhindrer udgifterne i at løbe løbsk, siger socialministeren, som alligevel vil drøfte reglerne med KL og DH.

 lovbrud

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup (S) finder det “rigtig uheldigt”, at 18 kommuner har brudt loven i afgørelser om tildeling af hjælpemidler, som Kommunen skrev i sidste uge. Hun er dog åben over for muligheden for at se på reglerne.

”Jeg vil gerne tage en drøftelse med de kommunale parter og brugerorganisationerne om deres ønske om en ændring,” siger ministeren, efter at KL og Danske Handicaporganisationer (DH) har udtrykt ønske om at lade tværkommunale og private aktører træffe afgørelser om visse hjælpemidler. Det er netop den manøvre, der har tvunget de 18 kommuner til at genoptage to års afslag på hjælpemidler.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57