Minister skal redegøre for læsefond

Morten Østergaard (R) vil have undervisningsministeren til at forklare, hvad der er sket med de 150 millioner kroner, der skulle opfylde regeringens læseløfte.

Læsefond

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) bliver nu bedt om at redegøre for, hvorfor regeringens læsefond endnu ikke har udbetalt penge til at styrke børnenes læsning.

Det sker efter, at Kommunen i går kunne fortælle, at 150 millioner kroner til at opfylde regeringens 'læseløfte' til skolebørnene samler støv i læsefonden.

Det undrer Morten Østergaard fra De Radikale sig over, og han har derfor stillet et såkaldt §20-spørgsmål, hvor han beder undervisningsministeren redegøre for, hvor mange penge der er udbetalt fra læsefonden.

Samtidig spørger han, om ministeren er tilfreds med, hvordan fonden fungerer  'og den hast hvormed pengene kommer ud at arbejde.'

Læsefonden blev annonceret i februar 2010 som en opfølgning på statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale, hvor han gav skolebørnene et 'læseløfte'.  Statsministeren lovede, at alle børn skulle lære at læse – og læse godt – før de blev dynget til i andre fag.

Pengene fra læsefonden stammer fra de såkaldte bankpakker.

Børn & unge

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet