Minister: Ressourceforløb er o.k.

Kritik af ressourceforløb rammer ved siden af, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). De kommende ressourceforløb bliver en tidlig indsats, forsikrer hun.

Førtidspension

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Udmøntningen af den politiske aftale om en reform af førtidspensionen er blevet mødt af hård kritik for at lægge op til en alt for begrænset adgang til de såkaldte ressourceforløb. En kritik som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu afviser.

”Jeg deler ikke præmissen. Ressourceforløbene er en klar forbedring af den indsats, der i dag gives til borgere, der er i risiko for at blive førtidspensioneret. I dag handler det først og fremmest om at dokumentere alt det, som borgeren ikke kan. I ressourceforløbene handler det om at fokusere på, hvad muligheder man har,” lyder det i et skriftligt svar til Kommunen.

Ifølge blandt andet Danske Handicaporganisationer og Socialrådgiverforeningen er visitationen til de nye forløb baseret på så stramme kriterier, at der ikke vil blive tale om den tidlige indsats for udsatte borgere, som regeringen har præsenteret ressourceforløbene som.

Fanger sager tidligere

Kritikken af ressourceforløbene går på, at adgangen til dem er lige så snæver, som det i dag er tilfældet for førtidspension. En udlægning, der bekræftes af lektor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen mener alligevel godt, der kan blive tale om en tidlig indsats.

”Når for eksempel et jobcenter fremover har større fokus på, at borgernes udfordringer med at komme i job eller uddannelse måske kræver en kombination af beskæftigelses-, sociale og sundhedsmæssige indsatser, 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet