Minister: Krise info var supplement

Uanset om kriseinfo.dk er der eller ej, bør kommunerne have styr på grundrobustheden i deres hjemmesider, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Beredskab

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Kriseinfo.dk kunne klare en enorm belastning. Det har mange kommuner kunnet støtte sig til. Set i det lys er det så ikke et problem, at man lukker krisesiden?

Det, der er mit fokus, er, hvad borgerne gør; om de søger til kommunernes hjemmesider eller andre sider. Det har egentligt været sådan, at kriseinfo skulle være et alternativ til kommunernes egne hjemmesider, så kommunerne kunne tage det roligt med, hvordan servicen var på deres sider. Det har hele tiden været tænkt som et supplement, så den grundrobusthed, som kommunerne skal have i deres hjemmesider, håber jeg da, at de under alle omstændigheder vil sikre sig, at der er. Ikke bare af hensyn til det her, men jo også af hensyn til al den sagsbehandling og den aktivitet, som i øvrigt sker i kommunerne i de her år.

Så du mener ikke, at kommunerne kan bruge lukningen af kriseinfo.dk som undskyldning for ikke at have robuste nok hjemmesider i dag?

Nej – nu vil jeg ikke sige det så groft, men det synes jeg faktisk ikke. 

Men kommunerne har jo haft kriseinfo.dk som backup, og de har så haft halvanden måned til at reagere på, at kriseinfo.dk lukkede. Synes du, det er en rimelig frist til at reagere på det?

Ja, det synes jeg faktisk. Navnlig fordi det jo ikke har været hensigten, at kommunerne ikke skulle have deres egen side, punkt et. Og punkt to er, at nu står vi et halvt år fremme, og vi har ikke hørt nogen som helst, der er kommet i problemer af den grund. Vi har ikke haft henvendelser, hvor kommuner har sagt, at der blev vi godt nok ramt.

It

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet