Mindeord for Tine Egelund

SFI har mistet en markant profil på det sociale område med programleder og seniorforsker Tine Egelunds død

Af Redaktionen | [email protected]

Nekrolog af Anne-Dorthe Hestbæk, afdelingschef for SFI Børn og Familie

SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - og med os hele forskningsfeltet socialt arbejde - har med Tine Egelunds død mistet en markant profil. Tine Egelund var programleder og seniorforsker i SFI’s forskningsafdeling for Børn og Familie, og adjungeret professor på Stockholms Universitet.

Tine Egelund kom til SFI i 2002 – og hvilken forandring det skabte. Forskningen i socialt arbejde fik et kæmpe kvalitetsløft, og Tine var initiativtager til mange banebrydende projekter i det tiår, der er gået. Vi var heldige, at vi fik lov til at suge af hendes store faglighed. Her vil jeg især fremhæve SFI’s Forløbsundersøgelse af Anbragte Børn, som følger udviklingen over årene hos alle anbragte fra årgang ’95 og dermed giver helt ny viden til området.

Nye muligheder for at bedre opvæksten for de børn og unge, der ikke kan bo hjemme. Tine lavede også en af de første danske ph.d.’er i socialt arbejde om socialforvaltningernes indgreb over for udsatte børn. Hun var i den grad på børnenes og forældrenes side, og forsvarede til hver en tid deres rettigheder over for systemet. Hun var en systemrevser, en markant og ambitiøs forsker, der kun stillede sig tilfreds med den bedste løsning og den højeste faglighed.

Både forskere og professionelle inden for børn og ungeområdet i ind- og udland har nydt godt af hendes forskningsresultater. Det kan lyde som en kliche, men Tine Egelund efterlader i den grad et tomrum for forskningen i social arbejde med udsatte børn og unge. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet