Politik fra rødderne

Millioner at hente i energibevidshed

Alene de seks kommuner i trekantsområdet kan spare 2,3 millioner kroner om året på energirenovering af sportshaller, viser undersøgelse.

 god energi

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Der er millioner af kroner at spare ved at tænke energirigtigt i de mange kommunale sportshaller. En ny undersøgelse fra de seks kommuner i Trekantområdet Danmark viser, at der alene i det område kan hentes 2,3 millioner om året ved for eksempel at installere energirigtig belysning og overvåge forbruget af strøm og varme.  Ifølge undersøgelsen kan der spares helt op til 20 procent på energiregningen på sportshallerne. 

Besparelserne kommer dog ikke af sig selv. I Trekantsområdet koster det omkring 36 millioner kroner at få sports-og svømmehallerne up to dage. Men den investering forventer kommunerne at kunne hente ind på mellem 14 og 17 år.  Finansieringen skal ske gennem en såkaldt ESCO-model, hvor virksomheder energirenoverer en række bygninger mod at få del i energibesparelserne.  Modellen er tidligere gennemført på kommunale bygninger i Middelfart Kommune med stor succes, og formand for Trekantområdet Danmark, Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), bakker da også fuldt op om projektet:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57