Politik fra rødderne

Milliardfald i indtægter fra selskabsskatter

Kommunernes indtægter på selskabsskat er faldet med 1,6 milliarder kroner fra 2010 til 2011. Det er gået særligt hårdt ud over traditionelle erhvervskommuner som Ballerup og Billund. 

 indkomst

Af Sine Riis Lund | [email protected]

For et par år siden slog finanskrisen fuldstændigt luften ud af virksomhedernes produktion. Nu rammer den effekt for fuld kraft i kommunerne, viser en beregning af budgettal fra Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal. Fra 2010 til 2011 faldt kommunernes indtægter fra selskabsskatter således med omkring 1,6 milliard kroner.

”Det er klart, at det lægger et yderligere pres på kommunerne. Det er meget forskelligt, hvor meget de bliver berørt, men nogle kommuner vil blive ramt markant af det her, og det betyder jo selvfølgelig, at de enten må skære i servicen eller finde pengene andre steder,” siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57