Miljømyndigheder bliver beskyldt for kammerateri

Et møde mellem Natur- og Miljøklagenævnet og Naturstyrelsen får landbrugets interesseorganisation til at anklage myndighederne for kammerateri 

Vandplaner

Af Redaktionen | [email protected]

En voldsom strid mellem de danske miljømyndigheder og landbruget om de såkaldte vandplaner eskalerer nu med en højst usædvanlig klage til Folketingets Ombudsmand.

Landbrugets interesseorganisation, Landbrug & Fødevarer, står bag klagen, hvor kernen er en påstand om, at Natur- og Miljøklagenævnet har brudt grundlæggende forvaltningsretlige regler og principper. Det skriver Berlingske Business i dag.

Anklagen kommer efter, at klagenævnets topfolk har afholdt et møde med højtplacerede embedsfolk i Naturstyrelsen om en klagesag fra Landbrug & Fødevarer, uden at landbrugsorganisationen deltog ved mødet.

Baggrunden for striden er de omstridte vandplaner. Landbruget kæmper indædt imod planerne, fordi man mener, at store landbrugsarealer som følge af vandplanerne vil forsumpe på grund af stigende vandstand i vandløbene.

Den konkrete klage til Folketingets Ombudsmand kan få afgørende indflydelse i det videre forløb om vandplanerne, fordi Landbrug & Fødevarer sætter spørgsmålstegn ved myndighedernes troværdighed.

tsp

 

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet