Politik fra rødderne

Mikrolån vinder frem i kommunerne

I Aarhus og København kan arbejdsløse låne penge fra kommunekassen, hvis de drømmer om eget firma. Flere kommuner ser nu nærmere på ordningen

 iværksætteri

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Ideen kommer fra udviklingsbistanden, men har bredt sig til det danske beskæftigelsessystem. Siden 2007 har ledige i Aarhus kunnet låne op til 50.000 kroner rentefrit af kommunen til at starte deres egen virksomhed. Flere andre kommuner ser nu nærmere på ordningen, som rådmanden på området kalder en succes.

- En stor andel, over en tredjedel, går fra at være på offentlig forsørgelse til at være selvforsørgende i forskellig grad. Det er succesfuldt, især når man tager i betragtning, hvor lidt det koster, siger Thomas Medom (SF), rådmand i Aarhus for sociale forhold og beskæftigelse.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57