Politik fra rødderne

Middelfart har ingen udgifter til gadelys

Et ESCO-samarbejde har erstattet en udgift på 30 millioner med et topmoderne gadelys, som ikke koster kommunen en krone, fortæller teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen

 esco

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Middelfart ligger i absolut front, når det kommer til nytænkning inden for gadebelysningen. For et par år tilbage stod kommunen med 6000 armaturer af kviksølv, samt et efterslæb på nogle gamle master – et samlet anlægsbehov på vej- og gadelys på over 30 millioner kroner. Men i stedet for at trække pengene op af kommunekassen, lavede man et udbud på opgaven, fortæller teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen.

- Opgaven blev sat i udbud med krav om et fuldstændig energirenoveret, nyt gadelys, der kunne opnå mindst 35 procent i energibesparelser. Og det vakte stor opmærksomhed – jeg tror, de 15 største virksomheder i Danmark arbejdede med det, siger Thorbjørn Sørensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57