Politik fra rødderne

Mere indflydelse på vandplaner

Regeringens nye landbrugspakke åbner for, at kommunerne kan få en større rolle i forbindelse med vandplanerne. Det skal udnyttes, mener KL og en række kommuner.

 miljø og teknik

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Halvdelen af vandplanernes indsats for at få reduceret kvælstofudledningen er skudt til hjørne. Det giver mulighed for at skabe større kommunal indflydelse i implementeringen af regeringens miljøambitioner. Regeringen indgik i sidste måned en aftale med Dansk Folkeparti om en ny såkaldt landbrugspakke. Det åbner for, at andre virkemidler, end der hidtil har været nævnt i forbindelse med vandplanerne, kan tages i brug for at reducere kvælstofudledningen.

”Vi ser det her som en mulighed for, at forslaget om de generelle virkemidler kan erstattes af lokale løsninger,” siger formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg Martin Damm (V).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57