Politik fra rødderne

Mere fleksibel madordning skaber utryghed om job

Børnehavernes madordning bliver mere fleksibel. Men det betyder, at nyansat køkkenpersonale risikerer at blive overflødigt, hvis forældrebestyrelsen siger nej tak til mad.  

 beskæftigelse

Af Mia Tang | [email protected]

Fremover bliver det op til den enkelte børnehaves forældrebestyrelse at beslutte, om deres børn skal spise frokost tilberedt af kommunen eller ej, og hermed også, om de er villige til at betale. Partierne bag loven har dermed gjort ordningen mere fleksibel – også på andre måder – men det nye udspil får langtfra kommunerne til at klappe i hænderne. 

Horsens tiltrådte den tvungne frokostordning 4. januar, og man har bygget køkkener og hyret underleverandører. Efter kun tre uger risikerer kommunen nu, at forældre fravælger tilbuddet, selv om hele idéen bag loven var at sikre, at også udsatte børn får et sundt måltid mad. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57