Venstres udlændinge- og integrationsordfører Marcus Knuth stiller op til KV17.
Foto: Cicilie S. Andersen / Polfoto
Venstres udlændinge- og integrationsordfører Marcus Knuth stiller op til KV17. Foto: Cicilie S. Andersen / Polfoto

Marcus Knuth vil ind i kommunalpolitik, V mister medlem til LA og ny familiechef skal rydde op

Ugens navne – kort og godt.

Netværk

Af Redaktionen | [email protected]

KØBENHAVN

Marcus Knuth vil i Borgerrepræsentationen

Folketingsmedlem Marcus Knuth, der siden FV15 har tegnet Venstres profil på udlændingeområdet, skal ved KV17 være med til at kapre stemmer i hovedstaden, skriver TV 2 Lorry. Marcus Knuth bor i dag i København, og udlændingeordføreren ser frem til at være bindeled mellem Folketinget og hovedstaden.

- Jeg håber at kunne engagere mig i udviklingen af især kulturen i vores hovedstad. Vi har allerede i dag et tæt samarbejde indenfor turisme mellem København og resten af Danmark, siger Marcus Knuth til TV 2 Lorry. Marcus Knuth bliver opstillet som nummer 16. De 15 øverste kandidater blev valgt allerede i november sidste år. Venstre benytter sideordnet opstilling, så det vil alene være antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

HJØRRING

V-gruppeformand vender tilbage

For et halvt år siden tabte Henrik Jørgensen afstemningen om at blive Venstres borgmesterkandidat i Hjørring, men efter at vinderen af afstemningen, Vibeke Haaning, har valgt at trække sig fra både kandidatur og formandspost for at passe sin virksomhed, har en enig byrådsgruppe valgt ham som ny gruppeformand. Det skriver Nordjyske. Der er samtidig enstemmig opbakning i gruppen til, at Henrik Jørgensen nu er partiets borgmesterkandidat. Den endelige afgørelse ligger hos medlemmerne, som mødes til opstillingsmøde den 3. april.

FREDERIKSHAVN

Ny familiechef står foran oprydningsarbejde

Lone Hestvang er tiltrådt som ny centerchef i Frederikshavn Kommunes Center for Familie, skriver Nordjyske. Hun afløser Lone Iversen, der er startet som sundheds- og ældrechef i Brønderslev. Lone Hestvang har overtaget en større opgave med at rydde op i økonomien på centret, som flere gange har overskredet budgetterne. Det førte i januar til, at den øverste chef for området, Heidi Becker-Rasmussen, blev fyret. Lene Hestvang har de seneste seks år arbejdet som chef for børne- og ungeindsatser i Vesthimmerland, men hun har tidligere arbejdet som afdelingsleder i Frederikshavn, som hun nu vender tilbage til.

HILLERØD

Løsgænger går til Nye Borgerlige

Det 49-årige byrådsmedlem Kim Hendry har skiftet titlen som løsgænger ud med medlemskab i Nye Borgerlige, skriver TV 2 Lorry. Han indtrådte i byrådet i december som suppleant for Jonathan Nielsen (LA) og sidder  i Børne- og Familieudvalget.  Kim Hendry stillede op for Liberal Alliance ved KV13, men har siden meldt sig ud, blandt andet fordi han ikke kunne forene sig med partiets holdning til kørselstjenesten Uber. Han har siden sin indtræden været løsgænger, men har nu altså valgt Nye Borgerlige som sit parti, da 'de bedst dækker mine synspunkter og holdninger', siger han. Før sin tid i LA var han medlem af Venstre i seks-syv år og har også været opstillet for Venstre i Frederikssund, da han boede der.

SOLRØD

Ungt byrådsmedlem hopper fra V til LA

Den 23-årige byrådspolitiker Emil Blücher skifter fra Venstre til Liberal Alliance, skriver Sjællandske. Han blev valgt for Venstre ved KV13 og sidder i Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalget. Den unge politiker begrunder partihoppet med, at han gennem sine år i byrådet er kommet frem til, 'at mine holdninger i højere grad flugter med Liberal Alliances'. Han peger især på en ny erhvervspolitik som et af de områder, han håber at kunne sætte et tydeligt liberalt aftryk på.  LA er i forvejen repræsenteret i Solrød i form af Henrik Boye og partiet får nu således fordoblet deres mandattal i kommunen.

BUPL

Næstformand tager over i Lederforening

Den hidtidige næstformand for BUPL’s Lederforening,  Eva Munck, er blevet valgt som ny formand efter Sanne Lorentzen. Eva Munck vandt posten ved kampvalg. Hun har været næstformand siden 2014, mens den formand, hun afløser, Sanne Lorentzen, har været formand, siden Lederforeningen blev stiftet i 2011. Lederforeningen repræsenterer cirka 4.000 pædagogiske ledere indenfor dagtilbuds- og skoleområdet. Den nye formand tiltræder formelt 1. april.

LEDELSE

Danfoss skifter ud i toppen

Danfoss skifter ud i toppen, efter at chefen gennem de seneste ni år, Niels Bjørn Christiansen, har meddelt, at han ønsker nye udfordringer og stopper i virksomheden. Det skriver Berlingske. Niels B. Christiansen, der har været ansat i virksomheden i i alt 12 år, overlader roret til Kim Fausing, som i dag er koncerndirektør med ansvar for driften - det, der også kaldes COO. De to har dannet makkerpar i virksomhedens topledelse i de ni år, hvor den nu afgående direktør har været førstemand.  Hovedejer i Danfoss og formand for virksomhedens bestyrelse, Jørgen Mads Clausen, takker for Niels B. Christiansens 'fremragende lederskab' og udtaler, 'at en topchef efter 12 år ønsker nye udfordringer er kun naturligt og sundt'.

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet