Majoren overgiver sig aldrig

Helbredet satte egentlig et stop for Helge Adam Møllers karriere i Folketinget. Men i sidste uge takkede den 68-årige major alligevel ja til at stille op som kandidat for Konserva-tive i Herning.

Ugens uundgåelige

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Hvad fik dig til at ombestemme dig og alligevel stille op til Folketinget?

Jamen, det var fordi jeg havde nogle helbredsproblemer for at halvt års tiden siden, så jeg ikke kunne yde 100 procent. Derfor meldte jeg fra, og jeg tror, det var den 12. august, at jeg fik en opringning fra en overlæge inde på Rigshospitalet, hvor jeg havde været inde og gennemgå en 2 ½ timers lang undersøgelse fra top til tå. Det viste sig, at jeg var fuldstændig sund og rask, og han ville tegne en sundhedsforsikring til halv pris. Så pludselig ringede de fra Herning, mandag eftermiddag må det have været, og spurgte, om jeg eventuelt var interesseret i at blive opstillet der. Jeg tænkte mig ikke om i særligt lang tid, jeg tror, at det var tre-fire sekunder, og så sagde jeg ja.

Hvordan kan det være, at du ikke skulle have mere betænkningstid?

Da jeg var blevet erklæret rask, så havde jeg nok forberedt mig på, at det ikke kunne udelukkes, at der ville være nogen, der ville ringe, fordi jeg vidste, at der var en del kredse, hvor de faktisk ikke havde nogle konservative kandidater. En fire-fem stykker rundtomkring i landet. Så jeg havde spekuleret lidt på, at hvis der nu ringer nogen, om jeg så skulle sige ja eller nej. Så jeg havde nok gjort op med mig selv, at så troede jeg nok, at jeg ville sige ja.

Hvad var så det første du gjorde, da du havde sagt ja?

Jeg fortalte det til præsidiets generalsekretær, og nogle timer senere fortalte jeg det til Lars Barfoed og en del andre, fordi jeg senere samme aften var ude at sejle på Øresund med en del folketingsmedlemmer, folketingskandidater og andre medarbejdere på sådan en skonnert. Dem fortalte jeg det til, så det blev ligesom fejret med et højt hurra. Da vi lagde til kaj, så kom Lars Barfoed, der vist havde været til forhandlinger med statsministeren det meste af aftenen. Så kom han ned på kajen, og så fik han det også at vide.

Hvad er det ved politik, som du har svært ved at slippe?

Det er jo mange ting. Det at man er med til at træffe beslutninger og kan være med til at ændre nogle ting i Danmark. Uanset om man er konservativ som mig eller fra Enhedslisten som Johanne -Schmidt-Nielsen. Det er ikke de samme ting, vi ændrer, men det, man godt vil have ændret, det brænder man for, så det er det her med at være med til at påvirke udviklingen.

Så er der også det fantastiske gode kammeratskab, ikke alene i ens egen folketingsgruppe, men det er der faktisk også mellem de fleste folketingsmedlemmer. Vi kan være lidt hårde indimellem, specielt i en valgkamp, men generelt er der en god stemning. Der er tit nogen, der tror, at Villy Søvndal vil rive hovedet af mig og omvendt. Jeg kan vældig godt lide Villy Søvndal, og vi har det sjovt, når vi er på udlandsture sammen og sådan noget. Vi er ikke politisk enige på så mange områder, men der er et godt arbejdsklima som på de fleste andre arbejdspladser. 

Og så er der det spændende, at der faktisk ikke er en dag, hvor man går hjem fra Folketinget, uden at man føler, at man er blevet lidt klogere. Det kan der så være nogen, der siger, at det er der sørme også behov for, men man lærer jo nyt hver dag.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet