Lolland svigtede udsat storfamilie

Pilen og ansvaret peger tilbage på Lolland Kommune i den såkaldte Brønderslevsag. Det Sociale Nævn har netop fastslået, at Lolland derfor skal betale for de otte børns anbringelser.

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det Sociale Nævn afsluttede i går sin behandling af den meget omtalte Brønderslevsag, hvor otte søskende fra den lille by Serritslev i Brønderslev Kommune i stor hast blev anbragt efter forældrene var blevet anholdt, sigtet for vold og seksuelle overgreb.

Anbringelserne kom efter, at flere kommuner igennem en årrække havde fulgt familien tæt og fået en lang række underretninger, om hvor kritiske forhold børnene levede under.

Afgørelsen fra Det Sociale Nævn slår fast, at det var først og fremmest er familiens tidligere bopæls-kommune, Lolland, der har svigtet i sagen. Derfor skal kommunen nu betale for samtlige anbringelser og omkostninger forbundet med børnenes skolegang i Brønderslev Kommune.

”Bare anbringelserne løber op i fem millioner kroner,” oplyser lederen for Familieafdelingen i Brønderslev Kommune, Carsten Bach, til avisen Kommunen. Han er ikke overrasket over afgørelsen.
Det er Lollands borgmester, Stig Vestergaard (S), derimod. Han har flere gange fastholdt, at kommunen har gjort, hvad den skulle i sagen. Også selv om Ankestyrelsen i juli rettede kritik mod Lolland Kommune.

”Nu har vi 14 dage til at læse afgørelsen grundigt igennem, og så beslutter vi os for, hvordan vi skal forholde os. Det er den eneste kommentar, jeg har nu,” siger Stig Vestergaard til avisen Kommunen.
Han vil ikke fortælle om Lolland har tænkt sig at indbringe afgørelsen for Ankestyrelsen, eller om han fortsat mener, at kommunen ikke har begået nogen fejl i sagen.

Det var Brønderslev Kommune, der klagede til Det Sociale Nævn over, at Lolland Kommune tilsyneladende havde forholdt sig passiv over for den viden, man havde om familiens forhold.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brønderslevs borgmester Lene Hansen (S).

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet