Politik fra rødderne

Lav klimaintelligens koster milliarder

Et Danmark fri for fossile brændsler kræver en omlægning af hele vores el- og varmeforsyning. Gevinster i milliardklassen kan gå tabt, hvis ikke indsatsen kommer op i gear.

 tema: intelligent energi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Fremtiden er nu. Omlægningen til det fossilfrie samfund er i gang. Om det lykkes, afhænger af beslutninger, der træffes i dag. Det gælder både for politikerne på Christiansborg, embedsmændene i EU, den enkelte borger i Danmark og ikke mindst landets kommuner. 

Udover hensynet til klimaet og de sikkerhedspolitiske aspekter ved at blive fri for fossile brændsler, så er der også vægtige økonomiske argumenter. Ifølge elbranchen kan der spares over 6 milliarder kroner med et nyt ’intelligent’ elnet. Andre beregninger viser, at vi risikerer at gå glip af besparelser på op mod 20 milliarder de kommende år, hvis ikke vi kommer i gang med at erstatte de fossile brændsler med energi fra vedvarende energi.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57