Politik fra rødderne
Thomas Medom blev som teenager politisk aktiv, fordi det vakte hans vrede og frustration at se, hvor mange hjemløse der var. Det betyder derfor meget for ham, at han nu er rådmand for sociale forhold. Foto: Peter Klint / Polfoto

Langt fra Borgen – tæt på løsningerne

SF’eren Thomas Medom er rådmand i Aarhus, initiativtager til et projekt, der kombinerer praktik og sprogundervisning, og ikke interesseret i at få sin daglige gang på Christiansborg. Han vil lave politik tæt på borgerne, og nu handler det om at få flygtninge i arbejde.

 netværk

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Thomas Medom er ikke i politik for at komme til tops. I hvert fald ikke længere. 2008-2012 var han folketingskandidat for SF i Aarhus, men uden held, og i fremtiden kommer vi ikke til at se ham smile til de aarhusianske borgere fra lygtepæle i hele kommunen, når der er valg til pladserne på Borgen. Han har tidligere været inde og snuse til livet som folketingsmedlem i forbindelse med en åbningsdebat, og det var med til at give klarsyn.

- På Christiansborg er man længere væk fra borgerne, væk fra løsningerne. Det er mere et kynisk og taktisk spil, der handler om at få modstanderen til at se dum ud, siger Thomas Medom.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati

Netværk

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57