Lad os komme et spadestik dybere

Dansk Industri ser de fire dages festival som et oplagt forum for uformel snak og nye indfaldsvinkler. En unik mulighed for dialog.

Debatshopping

Af Redaktionen | [email protected]

”Det vil være dejligt, hvis vi i tre-fire dage kan dvæle og diskutere i dybden med forskellige mennesker, der alle har det til fælles, at de interesserer sig for politik og samfundsforhold,” siger direktør i Dansk Industri, Poul Scheuer og fortsætter:

”Det bliver spændende, om vi kan komme bare et spadestik dybere, end hvad vi allerede synes – hvor det er færdige holdninger, man formidler, men hvor man ikke flytter sig. Jeg håber, at man kan få nogle nye indfaldsvinkler og ideer ved at lytte og ved at have dialog.” 

Ud over at deltage i de officielle debatter står Dansk Industri for en række master classes med den utraditionelle tv-vært Anders Lund Madsen som ordstyrer. Igen for at fremme en anderledes debat, end vi er vant til:

”Vi har inviteret personer, der har et andet synspunkt end os, så vi kan få nogle gode og måske også lidt skæve debatter.” 

Poul Scheuer har deltaget i det svenske forbillede, Almedalsveckan, der hvert år bliver afholdt på Gotland, og han har store forhåbninger til, at Folkemødet også bliver en fast del af den danske demokratidebat.

”Det var en fantastisk oplevelse at gå rundt der og shoppe mellem 1.000 forskellige foredrag og debatmøder og arrangementer. Det er helt utroligt spændende med sådan en festival for politisk interesserede. Så vi var ikke i tvivl om, at vi ville bakke op om det, da Bornholm meldte sig med deres initiativ.” 

Uformelle kaffemøder

Dansk Industris udgangspunkt for at deltage i Folkemødet er at fastholde Danmark som udviklingsland med fokus på, hvad der skaber vækst i et samfund. Og Poul Scheuer håber, at festival-præget vil være med til at åbne den politiske debat: 

”Ligesom på for eksempel Roskilde Festival sker der jo også en hel masse, mindst lige så vigtigt, mellem de officielle programpunkter. Man møder en masse mennesker, der også brænder for politik og samfund, og fordi man er der i længere tid, er der mulighed for at få en kop kaffe og snakke på en uformel og anderledes måde, end man plejer. Og på den måde måske få en anden forståelse for andres standpunkter,” siger han og tilføjer:

”Formen er anderledes, end vi er vant til, og man kan håbe, at der er mange, der vælger at være der et par dage i stedet for at komme flyvende og holde en tale og tage af sted igen. For det er som sagt i de længere forløb, at tingene for alvor bliver spændende. Det oplevede jeg på Gotland, og det ville være meget spændende, hvis vi kunne få en tilsvarende tradition herhjemme.”

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet